Un dia amb…Martí Moretó

Fills de Moretó és una empresa líder del sector que a banda té un fort lligam històric i cultural com ens transmet en aquesta entrevista qui és la cinquena generació d’aquesta família farinera.
Estrenem secció “Un dia amb …Martí Moretó”

La història de Fills de Moretó es un clar exemple de la industrialització d’aquest país i així ens ho explica en Martí:
“Abans hi havia l’hereu de cada casa de pagès. A partir de la compra d’una màquina de vapor, els meus avantpassats van començar a innovar fent un nou negoci. Van començar a fer llenya i paral·lelament farina i en veure que aquesta era més rendible van deixar de banda el negoci de la llenya. “
En Martí, després de cursar els estudis d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports i una estada a Amèrica del Sud, va reorientar la seva carrera formant-se a un dels millors centres de formació especialitzats en farines del món, l’escola de molineria de St. Gallen, a Suïssa, implicant-se a fons en el negoci familiar.

 

– Tot i que pot semblar que el mercat de la farina no ha variat massa al llarg del temps, consideres que ho ha fet de cop en les darreres dècades?

I tant, fa 50 anys hi havia 2000 farineres i ara en queden 100, s’ha concentrat tot molt seguint el patró de la concentració de panificadores. El fet de tenir fàbriques colossals sovint fa que el tracte amb els clients no sigui tan proper i es descuidi la creixent exigència del sector al qual ens dirigim.

Hi ha panificadores que innoven dia a dia, amb nous processos i productes, i volem acompanyar-los amb aquesta recerca i aquest treball constant. És per això que som versàtils i treballem tant per petits artesans com per grans grups  .

 

– Els forners cada cop ofereixen més varietat de productes en tendència amb el mercat, heu notat aquest augment a la demanda de farines especials?

El nostre client es mou amb les tendències que predominen al mercat, com la de recerca de pans més saludables i ens demana varietats de farines lleguminoses, integrals, subproductes per fer pans diferents.
Avui en dia la nutrició es torna a tenir en compte i busquem un balanç d’hidrats de carboni, vitamines, contingut mineral. Afegim cereals que també son necessaris per l’activitat diària.

 

-Quins son els vostres reptes de futur?

Créixer de forma consensuada amb els clients no és una tasca fàcil però creiem que amb la constant formació del nostre equip i el servei proper que oferim és un dels nostres reptes assumibles.

L’aposta per la qualitat i la investigació constant també és un dels motors que volem mantenir a llarg termini i com está funcionant la indústria actualment serà residual qui continui fent sempre el mateix i no tingui focus a la innovació.