Un dia amb…Manel Cortés

Una empresa amb un departament de I+D potent es el motor de qualsevol companyia, i més si darrera hi trobem a un professional com en Manel Cortés.

Com a expert forner, director del Gremi de Flequers de la Provincia i assesor expert del sector de la forneria, li volem preguntar quines són les 3 recomanacions que li donaríem a un comprador per a detectar una farina d’alta qualitat.

En Manel ens respon: “El primer que hem de saber per a poder recomanar una farina o una altra és conèixer per a quina elaboració necessiten els professionals la farina, quin tipus d’instal·lació tenen i quin procés seguiran (si és precuit, congelada, de procés directe…).

Què hem de sentir quan la toquem?

A través de tacte podem notar ja si s’apelmassa i veure algunes diferencies. En el cas d’una farina de força, el fet de que tingui menys almidó es donarà també una farina menys compacta.

Com ha d’anar empaquetada?

Es important que un sac de farina sigui hermètic per assegurar la seva conservació i qualitat. Els sacs de 25 kg amb vàlvula i tancament son un aval de qualitat. On enmagatzema cada forner la seva farina es clau per a que es conservi en estat òptim i no tingui cap incidència a l’hora de fer-la servir.

A Moretó a banda, utilitzem un codi de color per a cada varitat de farines de forma que sigui més fàcil el seu reconeixement a primer cop d’ull a l’obrador.

En resum per conèixer les necesitats dels nostres clients, primer hem de saber com fan el seu pa o bé com voldrien fer-lo, i així poder adaptar una solució de portfoli personalitzada a cadasqun d’ells.

Cada dia, en Manel i el seu equip, com si es tractés d’un laboratori de pans, optimitzen procesos i receptes a partir de les pincipals matèries primeres, per  conseguir l’excel.lència en qualitat.