Un any més amb les millors coques de Sant Joan!

La tercera edició del Concurs professional La Millor Coca de Sant Joan es va celebrar el darrer 20 de maig en una edició molt concorreguda amb  gairebé un centenar de fleques i pastisseries de tota Catalunya.

El concurs torna un any més amb la voluntat de retre homenatge i donar visibilitat a la coca de Sant Joan, un dels dolços més típics a Catalunya. Aquest acte també vol reconèixer el treball i esforç de les coques elaborades pels nostres forners i pastissers artesans, amb un any a les esquenes complicat per la situació covid.

La celebració del concurs es va fer a l’emblemàtic edifici de l’Antiga Fábrica Damm, engegant a les 9h del matí amb la recepció de les coques participants. Tots els forners i pastissers es van retrobar de nou, van pasar pel photocall per tenir un bon record (pots buscar la teva foto AQUI) i van rebre un obsequi de part de l’organització i un sac de la nostra farina de força Moretó.

A continuació, sobre les 13h i amb l’arribada del jurat es va dur a terme la valoració de les coques presentades, més de 180 coques sumant les 4 categories.

En aquesta edició, a causa del gran volum de participants el jurat va ser nombrós i com habitualment, de gran prestigi:

  • Eric Ortuño, xef pastisser, guanyador del premi Millor Coca de Sant Joan 2020.
  • Pachi Larrea, xef pastisser, guanyador del premi Millor Coca de Sant Joan 2020.
  • Juli Álvarez, xef pastisser, guanyador del premi Millor Coca de Sant Joan 2020.
  • Jordi Bordas, guanyador de la Coupe du Monde de Pâtisserie (2011).
  • Anna Bellsolà, mestra pastissera a Baluard.
  • Juan Carlos Roche, forner especialista de Fills de Moretó.
  • Mª Cruz Barón, Sotdirectora tècnica de l’escola del Gremi de Forners de la Proví
  • Jordi Farrés, mestre xocolater, professor en el Culinary Institute of Barcelona.
  • Pep Nogué, divulgador gastronòmic, i formador al Culinary Institute of Barcelona.
  • Iker Morán, periodista, i autor la Gulateca.
  • Jaume Cot, periodista, i redactor en Dulcipas.
  • Belen Parra, periodista gastronòmica, Gastronomistas.
  • Anna Torrents, periodista, redactora al Qué
  • Rafa Batalla, del Gremi Forners de Barcelona.
  • Albert Daví, Mnestre xocolater i formador a Barry Callebaut.
  • Gessamí Carames, pastissera i copresentadora de Cuines en Tv3.
  • Pilar Marqués i Pablo Borrás, del Gremi de Forners Lleida.

Va estar  l’establiment Can Plana de Sant Feliu de Llobregat el que s’ha emportat el premi a la millor coca de crema i pinyons; la pastisseria bomboneria Joan del Papiol (Barcelona) ha aconseguit el guardó a la millor coca creativa, la fleca pastisseria Can Berta de Palau Saverdera (Girona) ha estat guardonada per la millor coca tradicional de fruites, la pastisseria Cobo de l’Espluga del Francolí (Tarragona) ha estat premiada per elaborar la millor Coca de Sant Joan de llardons.

A banda, la Montse Expósito, estudiant d’hostaleria de l’Institut Cavall Bernat ha aconseguit el premi a la categoria Coca Novell, que s’estrenava enguany.

El concurs, va ser organitzat per l’agència de màrqueting gastronòmic Sr y Sra Cake, i un any més va comptar amb la nostra esponsorització principal.

El concurs va comptar també amb el suport del Gremi de Flequers de Barcelona, ​​el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, ​​el Gremi de Flequers Artesans de les Comarques Gironines, el Gremi de forners de Lleida y la Associació de Forners i Pastissers de Balears.

L’ Organització Health Warriors va estar l’encarregada de recollir totes les coques presentades pels participants després de la deliberació del jurat per poder donar-les als més necesitats.

 

Un gran éxit de participació i d’alt nivell d’elaboracions que esperem porti molt bones vendes pel sector!

Ens veiem l’any vinent!