Recepta de Panettone Nadalenc

Com sabeu, el Nadal ja és aquí, i cada vegada més les tradicions de països veïns conviuen en fleques i pastisseries de casa nostra. Aquest és el cas d’una recepta boníssima d’un dolç italià molt típic de Nadal, el Panettone.

De varietats n’hi ha de xocolata i taronja, de passes, de pera i altres fruites.  Aquesta recepta que compartim porta com a ingredient estrella farina de força a la massa, que incorpora tots els enzims i reguladors necessaris per a l’elaboració d’un bon Panettone, a més, es caracteritza per tenir un alt contingut en gluten de gran qualitat, molt de temps de pastat i una abundant absorció d’aigua.

 

Els ingredients:

Pel preferment

Per la massa

  • 5 ous
  • 150 gr de mantega a temperatura ambient
  • 170 gr de sucre
  • La ratlladura d’una llimona i una taronja
  • Una mica de sal
  • 600 gr de farina de força Moretó

Pel farcit

  • 200 gr de passes

 

El procediment:

  1. Pel preferment escalfem l’aigua 30 segons i afegim el llevat, després barregem tots els ingredients. La bola de massa que quedi la taparem amb film i deixarem llevar mínim 30 minuts.
  2. Posem tots els ingredients de la massa en un bol, també ajuntem el preferment i ho barregem tot.
  3. El temps de pastat serà d’uns 15-20 minuts, fins a obtenir una massa homogènia. Tornem a cobrir amb paper fils, i deixem reposar un mínim de dues hores.
  4. Per últim, procedim a donar-li forma al Panettone. Amb ajuda d’un rodell, estirem la massa, deixant una capa rectangular i fina.
  5. Per sobre d’ella, posarem les passes, repartint-les per tota la superfície. Des de una punt, doblegarem i enrotllarem fins l’altre. Quedarà un cilindre, el qual enrotllarem de nou en forma de cargol. Deixarem de nou reposar un mínim de dues hores, fins que la massa arribi al bord del motlle.
  6. Ja només falta fornejar! Preescalfem el forn a 180ºC, calor a dalt i a Baix durant uns 45

Bon nadal a tothom i a gaudir del millor panettone!