Preparats per la Quaresma

Avui, 11 de febrer, és dijous gras i com no podia ser d’una altra manera volem compartir amb vosaltres una recepta del més golafre, la coca de llardons, un indispensable en totes les vitrines de forns i pastisseries de Catalunya.

La coca de llardons és tradició preparar-la i menjar-la en els carnavals més autòctons del Pirineus, ja que es tracta d’un producte amb alt contingut calóric que mantenia calents als vilatans de les montanyes. 

També la coca de llardons té el seu orígen en el fet que el costumari assenyalava el primer dijous de Carnaval com el primer dia després de Quaresma on ens podíem atipar de valent, dels productes prohibits dies enrere. 

També conviuen les coques de llardons amb les fetes amb massa de brioche, més esponjosa i lleugera.

Ens posarem mans a la massa, a continuació et direm els ingredients que necessites per a la realització d’aquest dolç:

Preparem la massa i apliquem plecs senzills i un doble, respectant els reposos. Quan ja estigui llesta, enfornem.

Per d’altra banda si prefereixes la variant més tova, la coca de brioix i llardons, et deixem aquí també la nostra recepta. En aquest cas, els ingredients que necessitaràs per a fer la teva coca són els següents:

  • 500 G Harina de Força 300 W
  • 10 G Sal
  • 80 G Sucre
  • 80 G Crema de llardons 
  • 1 Ou
  • 180 Cl D’aigua freda
  • 15-25 G Llevat fresc (Premsada o de forner)
  • 80 G Mantega o margarina
  • Canyella mòlta,
  • Raspadura de llimona

Per començar, preparem la massa i barregem la crema al final de l’amassat. Quan estigui ben guarnida de pinyons i sucre enfornem i ja està llesta per aixecar passions a la teva botiga!