Premis a la Millor Coca de Sant Joan per Pastisseria Carrió, de Barcelona, Papanbread de Lleida i Forn Noé d’Hostalric

La primera edició del Concurs professional La Millor Coca de Sant Joan -patrocinat per Moretó- es va disputar el passat 21 de maig en una primera edició concorreguda per més de 50 forns i pastisseries de tot el país. Joaquim Jiménez, del forn Noé d’Hostalric, es va endur el premi a la millor coca tradicional de fruites; Oriol Carrió, de la pastisseria Carrió va estar guardonat per la millor coca de crema i pinyons i Roger Canela, del forn Papanbread (Lleida) va estar premiat per la millor Coca de Sant Joan creativa.

El presentador de TV Llucià Ferrer va conduir l’acte de lliurament, que va tenir lloc el passat 21 de maig a  l’Antiga Fàbrica Estrella Damm (Barcelona), i que va congregar una bona representació de forners i pastissers del país.

La valoració de les coques presentades, va anar a càrrec d’un jurat format per Jaume Bertran, president del Gremi de Flequers de Barcelona; Andreu Llargués, president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona; Sergi Vela, mestre pastisser; Daniel Jordà, mestre forner; Pep Aguilar, Fills de Moretó; Eduard Verdaguer, de Panàtics; Josep Sucarrats, director Revista Cuina; Clara Narvión, Timeout Barcelona.

El concurs va sorgir amb la voluntat de retre homenatge i de donar visibilitat a la coca de Sant Joan, un dels dolços més nostrats a Catalunya. Es consumeix durant la revetlla de Sant Joan, el 23 de juny, per celebrar el solstici d’estiu i en el seu origen es pastava amb forma rodona, en una reminiscència clara de culte al sol.   Amb més de 100 anys de tradició, la Coca de Sant Joan ha esdevingut un clàssic indispensable per la celebració del solstici d’estiu.El jurat va destacar l’alt nivel de les coques presentades en aquesta primera edició. El concurs, organitzat per l’agència de màrqueting gastronòmic Sr y Sra Cake va comptar amb l’esponsorització principal de Fills de Moretó,  i amb el suport del Gremi de Flequers de Barcelona, del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, del Gremi de Flequers Artesans de les Comarques Gironines, de Panàtics i de Pan y Pizza com a mèdia Spónsor.

Aquest acte festiu també es vol reconèixer la qualitat de les coques elaborades pels nostres flequers i pastissers artesans, que com s’ha demostrat en aquesta primera edició del premi, és excepcionalment alt.

Més informació: www.lamillorcocadesantjoan.com