Pans i pastissos de tardor

Som de ple a la tardor, els dies s’escurcen i deixem enrere la calor.  Amb el canvi d’estació, arriben ingredients de temporada ideals per delectar els nostres consumidors i per crear el caliu que tothom busca en els productes d’aquesta estació. Castanyes, moniatos, figues, fruits secs, codony, fruita confitada… la llista és llarga!

Tot seguit, us fem un resum d’algunes idees –tant dolces com salades- que corren la xarxa, i que de ben segur us podran servir d’inspiració.

Comencem amb el pa, producte que permet una amplia varietat de formulació tant en la base –en què podem utilitzar diverses farines- com amb els ingredients extra que l’hi donaran la nota de sabor i de textura.

Parlem de pans de nous, per exemple, o de nous i gerds secs. També podem oferir pans de castanya i moniato. El pa es pot oferir en format panet, que combina bé amb les figues i, com a opció, altra vegada hi podríem afegir uns fruits secs com les nous o les avellanes. La canyella pot ser una espècie ideal per a aquestes combinacions. Si volem anar mes enllà, podem experimentar amb un pa de codony.

En la secció salada, la coca de recapte pot funcionar molt bé a la tardor. Hi podem combinar moniato, escalivada o bolets, un producte del tot propi de la tardor. El rovelló pot ser una bona opció per la seva consistència ferma i la seva resistència a la temperatura del forn.

En la secció dolça, les pastes de poma, pastissets de codony o de figues seran perfectes per a un bon aparador de tardor La fruita seca també hi pot anar molt bé com a complement, especialment les castanyes i les nous.

Pels mes agosarats, un pastís de pastanaga amb crema de formatge o uns bunyols de carbassa seran la cirereta del pastís. I per acabar,  un sabor estrella per aquesta temporada serà el cafè.  Una idea? pastís de crema de cafè amb nous.

La creativitat per aquesta temproada no té límits i comença amb unes bones farines com a base de tot.