Noves tendències en panificació

El sector del pa no queda exempt de les noves tendències del sector alimentari.

La realitat és que aquest mercat evoluciona, cada vegada més, cap a la diversificació del producte. Això es tradueix en què, si abans els forns en tenien prou amb tenir barres i pans rodons de mig, de quart i de quilo, ara ja no. Ara, el consumidor espera trobar al seu forn una bona varietat de pans, de formats, farines i ingredients complementaris ben diversos. Gairebé espera trobar un pa ¨fet a mida¨ dels seus gustos i necessitats. Des de pa de cereals fins a pa de farina d’espelta, passant pel panet amb trossets de xocolata, l’oferta s’espera que sigui variada.

Una altra tendència en alça és la ¨portabilitat¨ dels productes, és a dir, que s’ofereixin productes per menjar a qualsevol lloc, ja sigui entre hores, al carrer, o a  l’oficina – o l’escola, en cas dels infants. Lligada a aquesta ¨portabilitat¨ hi trobem una altra tendència, i és l’autosuficiència del producte; és a dir, que un sol producte de pa ens pugui servir com a Snack per si sol (per exemple, un panet d’olives, uns bastonets de pa amb formatge o un panet de xocolata), sense haver-se de complementar amb altres ingredients. Això facilita la vida al consumidor i, per tant, serà un punt de diferenciació i de reclam.

La varietat ens els ingredients ¨extra¨ a afegir al pa en si mateixa conforma una altra tendència. Si inicialment s’oferia pa amb olives o amb formatge, ara l’especialització va més enllà, i podem trobar des de formatge brie a olives de kalamata. Els fruits secs són un altre dels protagonistes en aquest cas, que actualment trobem acompanyats d’espècies com la canyella, el comí, la cúrcuma o l’espígol.

L’estacionalitat de l’oferta també marca una de les tendències del moment. Actualment trobem un pa o producte de brioixeria per a cada ocasió, data assenyalada o estació. El pa de Sant Jordi, la coca de Sant Joan, o el pa de tardor en són bons exemples.

Prepareu-vos, doncs, per oferir un bon ventall de productes que puguin satisfer tots els gustos!