Nova normativa de qualitat del pa

La nova normativa de qualitat del pa ja està en marxa. Des del mes de juliol, les normes de qualitat per a l’elaboració i comercialització del pa a Espanya han canviat de manera substancial. Aquesta normativa garanteix un alt nivell de qualitat dels productes i millora la informació que reben els consumidors, clarificant les denominacions de venda. Perquè estigueu al cas de la informació més rellevant, us expliquem els principals canvis que s’hauran d’aplicar a tots els establiments on s’elabori aquest producte.

– Es redueix la quantitat de sal que es pot emprar per elaborar el pa comú.

– Perquè un pa es pugui anomenar “INTEGRAL” ha d’ estar elaborat 100% amb farina integral. Per tant, els que no estiguin elaborats de forma exclusiva amb aquest tipus de farines, s’haurà d’indicar el percentatge de farina en l’etiquetatge.

– ¿Pa multicereal? Només quan estigui elaborat amb tres o més farines. Cadascuna de les tres estarà en una proporció mínima del 10% i les farines procedents de cereals no poden suposar menys del 30% de la barreja total.

Definició de massa mare: es considerés com a tal, quan es tracti d’una massa activa composta per farina de blat o un altre cereal o barreja d’elles, i aigua, amb o sense addició de sal, sotmesa a una fermentació acidificant la funció és assegurar la fermentació de la massa del pa.

-La elaboració artesana del pa, per a ser considerada com a tal, ha de prevaler el factor humà davant del mecànic.

-La denominació “pa de llenya” o “de forn de llenya” únicament podrà emprar-se amb pans cuits íntegrament en un forn que utilitzi com a combustible la llenya.