Les tendències del sector de la forneria per al 2020

El sector de la forneria, com qualsevol altra branca de la gastronomia, es reinventa i innova permanentment en funció de l’evolució dels hàbits de consum predominants. Nous tipus de farines, sabors més atrevits, experimentació amb l’ús de nous ingredients, adaptació de receptes i masses de diferents cultures… són algunes de les novetats que s’estan incorporant amb força dins del món dels obradors.

Si voleu posar-vos al dia de les principals novetats del sector per a poder oferir-los als vostres clients elaboracions renovades, només heu de continuar llegint. Us expliquem les 5 tendències a l’alça en el sector

Elaboració de pa més saludable
Tant el pa com la brioixeria estan renovant els seus productes amb nous ingredients, amb la finalitat que siguin més naturals i saludables. Es recuperen els pans artesans que destaquen per les seves elaboracions senzilles i tradicionals, basades en la qualitat d’ingredients, entre els quals la massa mare n’és la protagonista.

D’altra banda, el consumidor demanda cada vegada més pans amb llavors o fruita seca que aporten moltes més propietats nutricionals.

Petites grans creacions
La tendència a consumir snacks continua creixent i sembla que es consolida com una de les principals tendències del 2020. El concepte de snack està canviant, ha passat de ser percebut com una cosa poc saludable a tenir una imatge de producte sa, ideal per a ser consumit en qualsevol moment.

Les porcions petites, fàcils de portar i prendre en qualsevol lloc, s’estan convertint en les protagonistes de les fleques i pastisseries del nostre país.

Pans aptes per a tothom
Avui dia es detecten moltes intoleràncies alimentàries i el sector de la pastisseria i la forneria s’ha adaptat a les noves circumstàncies realitzant tota mena de pans i productes lliures de gluten, greixos trans, transgènics, sucre o molts altres components, perquè tothom pugui gaudir del plaer del pa.

Influències estrangeres en el pa
La internacionalització de l’alimentació ha permès l’adaptació i assimilació de moltes receptes i aliments procedents de l’estranger; i el sector de la forneria també ha seguit aquesta tendència. Cada vegada es venen més varietats de pans orígens i sabors diferents com els pans amb farines teff, focaccias o pans amb grans sencers i llavors.

El packaging dels productes
El packaging és clau tant a l’hora de protegir al producte de danys, com per a promocionar la marca d’empresa a través del nom i logo en cadascun dels seus packagings, ja sigui en una caixa, una bossa o en un altre envàs.

A més, ara, els empresaris busquen millorar la imatge d’aquells materials amb pitjor reputació, com els plàstics, a través d’un ús major de components reciclats, de productes d’origen vegetal o materials compostables.