La ruta del Bon Pa

La ruta del bon pa és una iniciativa que promou el reconeixement dels forners artesans  de la ciutat de Barcelona, València i també de Madrid. Professionals que cada dia elaboren els seus pans tenint cura de la qualitat i respectant la tradició de les millors receptes.

En el cas de la ciutat comtal, un total de 150 forns formen part de la ruta auditada on són 10 experts forners catadors els que seleccionen algunes de les seves especialitats i realitzen cates per arribar a un acurat veredicte. Es té en compte la qualitat del producte amb una nota del 0 al 14, tenint en compte la crosta, la sola, la molla, l’aroma, el sabor, el color, el pes, el gust i la presentació. Els pans que obtenen més d’un 8 de nota total formen part de la selecció final.

El darrer dijous es van fer entrega dels premis per la feina d’aquests experts, 34 forns de pa que han aconseguit el reconeixement per la seva tasca diaria. Podeu consultar aqui el llistat ubicat en un mapa.

A banda, es van concedir al forn Baluard i el forn Sant Josep el premi de La Llesca D’or, un reconeixement també per part de consumidors i periodistes.

Moltes felicitats a tots per la feina ben feta!