La ruta del bon pa. Suma’t-hi!

El pa és un dels aliments més consumits i els panarres són cada vegada més exigents amb el producte final. Les fleques de tota la vida i els forns d’autor, que han recuperat el pa artesà, sense presses i amb farines de qualitat, viuen un moment molt dolç. Una de les entitats que promou el pa de qualitat és Panàtics, que reconeix els professionals que busquen l’excel·lència a l’hora d’aconseguir el millor pa. Aquesta associació organitza cada any la “Ruta del bon pa”, que viatge a la recerca dels millors flequers al nostre país.

Des de Farines Moretó patrocinem aquesta iniciativa, ja que fa 150 anys que conjuguem la tradició i la innovació per obtenir les farines de la millor qualitat; les que requereix el pa de debò. Per nosaltres, aquesta col·laboració és una manera de donar-vos suport i ajudar-vos a posar els vostres pans al mapa.

Requisits i votació de la ruta del bon pa

Tots els forners que vulguin formar part de la ruta del bon pa han de presentar tres pans de pagès d’aproximadament un quilo- en massa han de tenir un pes d’entre 700 i 900 grams després de la cocció-, que hagin estat elaborats amb farina de blat, o bé amb farina de blat i de sègol (d’un 5% a un 10% com a màxim de sègol). És important que adjunteu la fitxa tècnica del pa que presenteu.

Un altre dels requisits que han de complir els forners per poder-se presentar és que liderin un obrador; és a dir, que tinguin punt de producció i venda. Recordeu registrar-vos i descarregue-vos la fitxa tècnica de l’elaboració dels pans ( inscripció a la ruta del bon pa).

Un jurat format per quatre professionals de sector i sota la direcció d’un president (Eduard Crespo, seleccionador nacional de la Selecció Nacional de la Fleca Artesana) realitzaran un tast a cegues. En aquest tast es valorarà: la imatge visual externa, la forma i aspecte, la grenya i estructura, el pes, la crosta, la molla, l’alveolat, l’aroma, el sabor i l’estructura en boca.

Els forns que obtinguin més de 70 punts dels 100 possibles, són als que conformin el llistat dels millors forns del país. Si encara no sou part de la ruta, animeu-vos a participar i adheriu-vos a aquesta iniciativa. Sigui com sigui, poseu-vos en ruta i gaudiu dels pans més autèntics d’aquest any. (https://larutadelbuenpan.com/80-estrellas-de-la-panaderia-espanola/)

 

És Farina de Girona