La recepta del tortell de reis del Sergi Vela

Hi ha tradicions que perduren anys i el Tortell n’és una d’elles.

Del seu remot origen en què els romans celebraven el Naixement del sol fins avui dia.

Avui us portem una recepta d’un Tortell de Reis feta pel reconegut mestre pastisser i formador Sergi Vela que amb The Lab ha aconseguit situar-se al mapa d’escoles de formació i recentment obrador i botiga.

Aquesta recepta que compartim és per a 2 tortells:

  • 500 g Farina Força Moretó
  • 75 g de Sucre
  • 75 g Ous🥚
  • 9 g Sal🧂
  • 189 g llet🥛
  • 20 g aigua de Azahar o 200 de llet
  • 45 g de llevat
  • Ratlladura de llimona🍋
  • Ratlladura de 2 taronges🍊
  • 1 g canyella
  • 100 g mantega.🧈

Procediment

Fer una massa mare amb la farina, la llet i el llevat. Volem aconseguir una massa homogènia fent un pastat curt. La tapem fins que dupliqui el seu volum i ho deixem a una zona càlida.

A partir d’aquí barregem tota la resta d’ingredients, menys la mantega, fent un pastat tradicional. Deixem aquesta massa reposar en bloc, untada amb oli d’oliva.

Posteriorment dividim aquesta massa en 2 parts i la deixem reposar a la nevera un parell d’hores.

Després la retirem de la nevera i laminem la passa per omplir-la de massapà.

 

Per el massapà necessitem (mida per un tortell):

Per a 150 g de massapà:

  • 70 g pols d’ametlla
  • 70 g sucre de llustre
  • 20 g clares d’ou

Ho barregem tot fins a obtenir una massa tirant a dura. Aquest massapà va a l’interior del tortell.

Cargolem la massa omplerta amb el massapà, l’estirem i li donem forma circular.

Ho pintem amb ou, ho decorem amb fruita confitada, sucre i ho coem a 180° uns 20-25 minuts.

Esperem que us animeu a replicar la recepta del @sergivela73 !

Bon Nadal i bones festes!✨