La diada de Sant Jordi

Arriba una de les diades més estimades de l’any, i aquest any forners i pastissers la viurem d’una forma ben diferent.

Però devant de la situació hem de seguir perseverant per conservar tradicions tan lligades com aquesta que porten als més llaminers postres originals com el pastís de Sant Jordi, en forma de llibre o bé el pa de Sant Jordi a les fleques.

El pa de Sant Jordi, normalment té forma de pa de pagès i en tallar-se, mostra a l’interior les barres de la senyera catalana, fetes afegint a la massa formatge, per fer el groc, i sobrassada, per fer el vermell.

Per elaborar aquest tipus de pa alguns forners fan servir com a base la recepta del brioche, emprant farina de força i obtenint un pa més tou i amb un punt de dolçor. Altres  com el seu inventor, en Jesús Crespo del forn Balmes, ho fa amb farines de blat panificables i li afegeix a la massa de cobertura unes nous que el fan més cruixent i amb gust a fruit sec.  Us deixem un enllaç al video del pas a pas cortesia del Gremi de flequers de Barcelona.