Les mil i una farines (II)

Farines 100% Integrals

En els darrers mesos  han transcendit als mitjans de comunicació diferents notícies sobre les farines integrals i la veritable composició de les mateixes.

I és que no totes les farines que indiquen “Integral” en el seu etiquetatge són realment el que aparenten. Moltes d’elles són simplement la unió d’una part de farina de blat i una altra de segó de blat, que donen com a resultat una farina més fosca.

Per poder afirmar llavors que una farina és 100% integral cal que en el seu procés de malturació s’utilitzi tot el gra de blat.

A Moretó estem orgullosos de poder oferir als nostres clients i per descomptat al consumidor final de les nostres farines, una farina integral al 100%. 

Nutricionalment la farina de blat 100% integral conserva totes les principals propietats dels seus grans. És a dir que conté la seva endosperma, la capa de segó, el pericarpi, el germen … tot el necessari per garantir una aportació vitamínica, més minerals, més aroma i sobretot més sabor.

De color més o menys fosc, el pa fet amb les nostres farines integrals serà sempre més denses, de sabor més intens i amb una molla menys elàstica.

Cal tenir en compte que hi ha diferents farines integrals, una més clàssica i una altra de granyons que té una granulometria diferent, donant com a resultat pans i elaboracions amb més cruixent.

Pel que fa a varietats la més popular és la de blat, però també són cada vegada més habituals les farines integrals d’altres cereals com l’espelta.

Per a aquell mercat més conscient de la importància del que “eco” i la qualitat des de l’origen, hi ha també farines tant de blat com d’espelta ecològiques.

Pots descubrir el nostre assortiment de fariens integrals aqui.

Jornades professionals Moretó