Felicitats als guanyadors de la Millor coca de Sant Joan 2020

La segona edició del Concurs professional La Millor Coca de Sant Joan es va disputar divendres 05 de juny en una edició concorreguda per més de 80 forns i pastisseries de tot el país. 

Eric Ortuño, de l’Atelier Barcelona, s’ha endut el premi a la millor coca de crema i pinyons; Pachi Larrea de la pastisseria Sweet Drops de Castelldefels ha estat guardonat per la millor coca clàssica de fruites confitades i Josep Juli Alvarez del forn La Llibreria de Barcelona ha estat premiat per la millor Coca de Sant Joan creativa.

La recepció de les coques es va fer entre les  9h i les 12 h.  quan forners i pastissers van poder coincidir amb ilusió pel retrobament (a distància) entre col.legues de professió.

Tot seguit, es va duur a terme la valoració de les coques presentades, que no va ser gens fàcil donat el gran volum de coques presentades i el bon nivell de la majoria .  Aquesta va anar a càrrec d’un expert jurat  format per:

  • Jaume Bertran, president del Gremi de Flequers de Barcelona;
  • Eduard Crespo, de la fleca Balmes i seleccionador nacional de forneria
  • Carles Mampel, mestre pastisser
  • Toni Vera, mestre fpastisser
  • Pep Aguilar, Fills de Moretó
  • Eduard Verdaguer, de Panàtics
  • Mari Cruz Barón, Sotdirectora técnica de l’escola del Gremi de la Provincia
  • Clara Narvión, Timeout Barcelona
  • Oriol Carrió, mestre pastisser  i guanyador de l’edició 2019

Fills de Moretó, un any més va ser el patrocinador principal col.laborant en l’execució i aportant com a premi 300 kgs de farina pels guanyadors.

El concurs va comptar amb el suport del Gremi de Flequers de Barcelona, del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, del Gremi de Flequers Artesans de les Comarques Gironines,  i de Pan y Pizza i Panorama Panadero com a mèdia Spónsors.

Amb més de 100 anys de tradició, la Coca de Sant Joan ha esdevingut un clàssic indispensable per la celebració del solstici d’estiu i amb aquest acte també volem reconèixer el treball i esforç per les coques elaborades pels nostres flequers i pastissers artesans, en temps complicats per a tothom degut a l’emergència sanitària actual.