Feliç Sant Jordi

Avui 23 d’abril celebrem la diada de Sant Jordi, una jornada  molt especial  com a símbol d’amor i en que es reivindica la cultura.

Als Països Catalans es el dia dels enamorats, i per això des del segle XV és costum regalar una rosa vermella «com la sang del drac» a l’estimada. Va ser a cap el 1930 quan s’hi afegí el costum de regalar un llibre amb motiu del dia del llibre.

També al sector de la forneria i pastisseria ho celebrem amb un pa molt especial i únic, el de Sant Jordi, fet amb la millor farina de força, sobrassada i formatge parmesà i nous picades elaborat amb barres alternes formant la senyera catalana. Inventat pel forner  Eduard Crespo i difós pel Gremi de Flequers de Barcelona a la dècada dels 80’s es un pa original que també es pot regalar i degustar el dia de Sant Jordi.

Aquest any, precisament per donar una empenta a aquesta tradició s’ha celebrat el concurs del Millor pa de Sant Jordi i ha sigut el forn Pa Pan Bread, que fa quatre anys que va obrir, el que ha obtingut el premi del  millor, segons el Gremi de Flequers.

Pels més llaminers també es poden trobar a les pastisseries el pastís de Sant Jordi, un pa de pessic farcit de crema de mantega o crema pastissera que simula un llibre.