Farines de Qualitat: la clau del pa nutritiu

Farines de qualitat: la clau del pa nutritiu

 

Les farines de qualitat són el producte imprescindible per a poder elaborar pans artesans que alimentin i tinguin bons sabors i aromes. Totes les farines que es produeixen a Moretó, són de gamma alta i destaquen per la seva extraordinària qualitat, adequació i regularitat. Això no és pas fruit de la casualitat. L’accés a cereals de primera qualitat o un laboratori perfectament equipat que permet analitzar totes les característiques qualitatives i sanitàries dels blats i les farines, són alguns dels motius pels quals Moretó comercialitza,únicament, farines de molta qualitat.

Totes les seves farines tenen les característiques pròpies de les farines d’alt nivell:

  • Proteïna en quantitat i qualitat adequada perquè quan hidrati produeixi un gluten satisfactori respecte a l’elasticitat, resistència i estabilitat.
  • Propietats satisfactòries de gasificació i activitat amilàsica.
  • Percentatge d’humitat adequada, no pot superar el 16% per tenir seguretat en el procés de conservació en sitges, i un color satisfactori.

Les dues grans famílies de farines es divideixen en farines integrals i farines refinades. Les integrals són més nutritives que les refinades perquè s’obtenen del gra sencer i per tant manté totes les seves propietats nutricionals perquè no s’ha eliminat cap part del gra. Ambdues, amb els estàndards de qualitat adients donen pans nutritius y gustosos .

Un altre tipus de farines, que cada vegada té més adeptes, són les farines ecològiques. Aquest tipus de farines provenen de cereals conreats sense cap tipus d’insecticida, herbicida o adob químic. Són cereals procedents d’agricultura ecològica. Amb les  farines ecològiques s’obtenen pans amb un sabor intens i molt saludables.

Si es fa servir un matèria prima de qualitat, el pa és millor en molts aspectes: gust, salut, durabilitat i nutricionalment és més beneficiós; si les farines de qualitat són treballades adequadament: utilitzant massa mare i llargues fermentacions, on tots els bacteris i llevats de la massa mare tinguin temps de desenvolupar-se i donar al pa totes les seves propietats.

El pa és un dels aliments que constitueixen la base de la piràmide alimentària de la nostra dieta mediterrània, una de les més variades, equilibrades i sanes. I és que, aquest aliment és clau ja que ens aporta hidrats de carboni, fibra i proteïnes vegetals, el que el converteix en un dels productes més complets de la nostra alimentació.