Regala amor amb cor de farina

Aquesta festivitat tan popular es remunta al segle III a Roma, on un sacerdot anomenat Valentí es va oposar a l’ordre de l’emperador Claudi II, qui va prohibir la celebració de matrimonis per als joves, considerant que els solters sense família eren millors soldats, ja que tenien menys lligams i vincles sentimentals.

Valentí, oposat al decret de l’emperador, va començar a celebrar en secret matrimonis per a joves enamorats (d’aquí es va popularitzar que Sant Valentí sigui el patró dels enamorats).

A l’assabentar-se, Claudi II va sentenciar a mort a Sant Valentí, justament el 14 de febrer de l’any 270, al·legant desobediència i rebel·lia. Per aquest motiu, es commemora cada any el Dia de Sant Valentí.

Sant Valentí és també un dia perfecte per enamorar els clients de moltes fleques i pastisseries amb noves creacions i receptes, tant dolces com salades.
Avui en dia trobem moltes creacions diferents, des de galetes decorades, fins pastissos, bombons o fins i tot pans de color o amb forma de cor, però, el missatge és el mateix, demostrar i expressar l’amor, estima o afecte que sentim per alguna persona.

Per això regalar un pastís o pa i brioixeria amb un toc creatiu és una gran manera de sorprendre i mostrar el que sentim. Això no seria possible sense el treball d’aquests pastissers i forners que donen forma i ales a l’amor amb totes les seves creacions.