El panet, el millor aliat de l’hamburguesa

Amb els seus orígens a la ciutat alemanya d´Hamburg, l´hamburguesa ha esdevingut un dels àpats més populars de tots els temps arreu, arribant a la categoria d’icona als Estats Units.

La premiumització d’aquest ¨fast food¨  l´ha portat a ser presentada en totes les versions imaginables. Així, actualment podem trobar des de versions veganes fins a hamburgueses amb trufa, amb mil varietats de formatge o de carns.  I la diversitat d’establiments que n’ofereixen no és menor; en podem trobar a qualsevol lloc, des de llocs de menjar per emportar fins a restaurants de renom passant per supermercats i bars de factura diversa.

A l´hora de dissenyar una nova hamburguesa, els restauradors ho tenen clar, el farciment és important, pero l’exterior, és a dir, el pa, ho és tant o més; el consumidor és, ara, més exigent que mai.

Històricament, el pa de l´hamburguesa ha estat flonjo, de tipus brioix, amb llavors de sèsam torrat al damunt. El consumidor actual, però, busca versions més sofisticades i inspiradores, que combinin diverses farines, llavors i sabors de manera artesanal. Restauradors i forners n’estan al cas, i treballen en la creació de panets originals i diferents, que sorprenguin els seus consumidors.

El forner Daniel Jordà n’és un exemple. El seu panet de cervesa negra artesana i salsa barbacoa parla per si sol. O el panet de gerds, mostassa i llavors d’amapola n’és un altre exemple.

Tots ells han estat elaborats amb farines especials d’alta qualitat que donen com a resultat uns pans de molla flonja de sabor infinit que conjuga molt bé amb la textura i sabor de l´hamburguesa.