El millor Croissant del 2017

Parlem amb el guanyador del millor croissant del 2017

Gil Prat, de la Pastisseria Prat “Can Carriel”, a Roda de Ter, ha guanyat l’última edició del “Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya” organitzat per l’EPGB .
Quarta generació de pastissers, Gil es presentava per cinquena vegada i durant aquests anys ha anat millorant la fórmula del seu croissant fins a aconseguir ser el guanyador.

Ens explica que els dos primers anys “seguia” la capsa amb el seu croissant per veure la reacció del jurat. “Els dos primers anys no el van tastar. Vaig adonar-me que necessitava millorar l’aspecte, vaig ser conscient que per millorar l’alveolat havia de comprar una llaminadora i deixar el laminatge manual amb corró […] El tercer any, després de millorar l’alveolat, el van tastar, però al no guanyar vaig treballar tot un any en la millora d’olor i sabor i per això vaig analitzar i provar els croissants dels guanyadors d’anys anteriors”. L’últim any l’ha dedicat a millorar l’aspecte, aconseguint un croissant de 10 voltes, molt fullat, amb un bon alveolat i color homogeni.

Cinc anys de feina, dues hores més d’elaboració i tres nous ingredients han convençut a un jurat molt exigent, format, entre d’altres pel guanyador de la passada edició, Toni Vera (Pastisseria Canal), el creador del Millor Panettone del Món, Giussepe Piffaretti i el Campió del Món de Pastisseria 2011, Josep Mª Rodríguez.

“Presentar-me al concurs aquests anys m’ha permès créixer a nivell professional, tècnic i personal. Hem millorat tota la brioixeria que fem a la pastisseria familiar […] abans de saber el resultat, jo ja hi havia guanyat, perquè la millora del meu croissant que havia aconseguit era espectacular.”

Els seus propers reptes són la millora de les magdalenes i començar a produir panettones, segur que amb l’esforç i passió que hi posa en la seva feina valdrà la pena tastar-los.