El maridatge del pa

No hi ha cap dubte quan diem que el pa és un aliment imprescindible a la dieta mediterrània. Ens aporta importants beneficis a causa del seu gran contingut nutricional, i és per aquest motiu que cada vegada més els restauradors opten per oferir diferents varietats de pa amb els seus plats, ja que, aquests complementen múltiples sabors, a més de potenciar i equilibrar cada plat.
El secret per a que la unió d’un pa amb una recepta concreta sigui un èxit es troba en esbrinar quins són els ingredients que millor mariden amb cada tipus de pa.

Per això, us deixem alguns suggeriments a continuació:

Pa blanc: El seu sabor tan lleuger ho fa maridar a la perfecció amb menjars que continguin salses i entrepans.

Pa torrat : És un pa de llarga conservació i té diferents versions segons el tipus de farina que s’utilitzi. A més, és dels pans més saciants i amb més fàcil digestió. És l’opció principal per maridar embotits ibèrics i guarits.

Pa de motlle: Aquest pa té múltiples característiques, des de la seva escorça tova i daurada, fins a la seva durabilitat, és el pa idoni per fer sandvitxos i torrades.

Pa de sègol: Aquests pa compta amb diferents beneficis nutricionals, és ric en ferro i vitamines de tipus B. Com té un sabor una miqueta amarg, pot combinar tant amb ingredients dolços com salats.

Pa de blat de moro: Aquest pa no conté gluten, per la qual cosa és la millor opció per a persones celíaques. Que tingui aquests toc dolç ho fa perfecte per combinar melmelades, mantegues i codonys.

Pa integral: És el pa perfecte per a persones que busquen perdre pes i per a aquelles que pateixen diabetis o colesterol. La intensitat de sabor que aporta la farina integral ho converteix en un pa idoni per acompanyar sopes i guisats.

A cada pa el seu plat, apliqueu aquesta regla a la vostra taula?