El forn Cloudstreet de Barcelona guanya el Concurs del Millor Panettone d’Espanya

La Cloudstreet Bakery a Barcelona s’ha emportat el primer premi al Concurs del Millor Panettone Artesà d’Espanya  en la IV edició del Concurs Millor Panettone Artesà d’Espanya, organitzat per l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona.

Al certamen, que va tenir lloc al Fòrum Gastronòmic de Barcelona 2019, ​​hi van participar una quarantena de pastisseries de tot Espanya, que van presentar les seves dolces propostes davant un jurat format per experts del sector de la pastisseria, que van avaluar l’aparença, el tall, l’olor, la textura i el gust.

El panettone en qüestió ha estat elaborat pel forner Tonatiuh Cortés de Cloudstreet Bakery músic de professió (toca el fagot barroc) que va arribar des de Mèxic a Barcelona fa 15 anys i en porta 10 com a forner.

El jurat de la IV Concurs Millor Panettone Artesà d’Espanya  ha estat format per prestigiosos professionals de sector pastisser i forner com Giuseppe Piffaretti (autor del millor panettone del món), Jordi Morelló (guanyador de l’edició 2018, Ochiai), Elies Miró ( president del Gremi de Pastisseria de Barcelona), Anna Bellsolà (fleques Baluard) i Puy Vélez (de Moulin Chocolat), entre d’altres.

El concurs va ser creat el 2016 arran de l’auge en el consum d’aquest dolç durant els últims anys, i el Gremi de Pastisseria de Barcelona calcula que la venda de panettones s’ha multiplicat per 10 en els últims cinc anys.